St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

onsdag 23 juli 2014

Chokladbiskvier i miniformat- hur man äter mer än en utan dåligt samvete!!



Hallonbiskvier i miniformat

Biskvibottnar
200 g mandelmassa
1 äggvita
1/2 dl strösocker

Fyllning
150 g smör
1,5 dl florsocker (90 g)
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
 några droppar hallonessens
 rosa karamellfärg/pastafärg

Topping
150 g mörk choklad (75%)

Blanda ihop mandelmassa, socker och äggvita. Blanda till en smet. Spritsa ut små klickar (storlek ungefär som en femkrona).

Grädda i 175 grader, ca 10 minuter. De är klara när de är gyllenbruna. Låt kakorna kallna helt innan fyllningen breds på.

Vispa ihop rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt ägg och hallonessens, vispa. Smaka av och färga sedan smörkrämen svagt rosa med karamellfärgen.

Bred fyllningen på undersidan av biskvibottnarna, den ska vara mycket i mitten och sedan slutta ut mot kanterna. Ställ in i kylen på stelning.

Smält chokladen i en liten skål över vattenbad. Håll en biskvi mellan tummen och pekfingret och doppa fyllningen i chokladen. Skaka lätt för att bli av med överflödig choklad och lägg sedan biskvin på en bricka. Ställ in i kylen på stelning.

PS ett litet tips: om chokladen inte vill fästa på smörkrämen så låter du chokladen svalna av. 
Vill du ha riktigt fin choklad som håller sig blank länge på toppen måste du temperera chokladen. 
Så här gör du när du tempererar choklad: plocka fram en termometer. Bryt eller hacka chokladen i en plastbunke. Värm halva mängden till 48 - 50 grader för mörk choklad ex. i mikron. Rör ner resten av chokladen. Rör tills temperaturen är 27 - 28 grader för mörk choklad. Värm därefter upp den till 31 grader. Nu kan du doppa biskvierna.

Chokladbiskvier i miniformat

Biskvibottnar
200 g mandelmassa
1 äggvita
1/2 dl strösocker

Chokladsmörkräm
50 g mörk choklad (gärna 70%)
125 g smör
1 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Topping
150 g mörk choklad (75%)

Blanda ihop mandelmassa, socker och äggvita. Blanda till en smet. Spritsa ut små klickar (storlek ungefär som en femkrona).

Grädda i 175 grader, ca 10 minuter. De är klara när de är gyllenbruna. Låt kakorna kallna helt innan fyllningen breds på. 
Smält chokladen i mikrovågsugn eller i en skål över vattenbad. Rör om någon gång under tiden. Låt svalna.

Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt. Rör ner äggulan. Vänd ner chokladen under omrörning.
Bred eller spritsa smörkrämen toppigt på kakornas undersida. Låt biskvierna stå kallt tills krämen stelnat.

Bred fyllningen på undersidan av biskvibottnarna, den ska vara mycket i mitten och sedan slutta ut mot kanterna. Ställ in i kylen på stelning.

Smält chokladen i en liten skål över vattenbad. Håll en biskvi mellan tummen och pekfingret och doppa fyllningen i chokladen. Skaka lätt för att bli av med överflödig choklad och lägg sedan biskvin på en bricka. Ställ in i kylen på stelning.

Några tips om biskvier:
-vill du få jämna och fina bottnar så spritsa ut smeten. Du kan rita ut rundlar på bakplåtspappret och spritsa i dem för att få dem jämnstora.
-Om du tycker det är svårt att få bort bottnarna från bakplåtspappret så kan du fukta en handduk och lägga under pappret en stund, då släpper de enklare från pappret.
-kyl smörkrämen innan biskvierna ska doppas. Då stelnar chokladen snabbare och fäster enklare på smörkrämen.
-Se till att den smälta chokladen svalnar innan du doppar!
-Vill du ha riktigt fin choklad som håller sig blank länge på toppen måste du temperera chokladen. Se längre upp i inlägget för hur man gör när man tempererar.
-Det går att göra biskvierna både mandelfria och äggfria. Det finns många bra recept på nätet.



PS; du vet väl att Stheavenstreet finns även på FB? Där kan du ta del av härliga bilder, inspiration, roliga tävlingar samt veckans frågestund. Sidan hittar du HÄR.
Varmt välkomna!


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)