Nu står mina härliga persikomuffins i ugnen och gräddas. Imorgon på självaste midsommardagen ska de avnjutas i en förhoppningsvis solig och varm trädgård. Tänkte dela med mig av receptet ifall ni också skulle bli sugna på att testa dessa!
Persikomuffins
ca 15 st
4 dl vetemjöl
3 dl socker
2 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör, rumstempererat
2 dl mjölk
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2-3 persikor
Sätt ugnen på 175 grader.
Ställ i formar i en muffinsplåt.
Skala persikorna och skär dem i mindre bitar.
Sikta ihop mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret.
Slå på en dl mjölk och rör smeten slät.
Vispa återstående mjölk, ägg och vaniljsocker i en annan bunke.
Blanda ner äggblandningen i smeten.
Vänd i persikobitarna. Blanda allt försiktigt.
OBS! Vispa EJ med elvisp, då blandar du i för mycket luft i smeten och den riskerar då att bli för tung vilket gör att muffinsen sjunker ihop och blir tråkiga och torra.
Fördela smeten i pappersformarna, de ska fyllas till 2/3.
Grädda i ugnen i 20-25 minuter. Tänk på att varje ugn är olik den andra så kolla muffinsen efter ca 20 minuter med en sticka.
Toppa dem gärna med en klick grädde och några skivor jordgubbar för extra somrig effekt!
Bilder på godingarna kommer lite senare :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)