Så där mina kära vänner, nu har jag gjort färdigt tårtan som ska till mormor idag. Efter mycket bakande och hårslitande över att tårtbotten inte riktigt blir som jag vill så är den faktiskt klar. Denna gången var det betydligt lättare att lägga på SP-täcket och det blev inga fula veck till min stora lycka! Knepet var att göra SPn så pass tjock att man kan dra täcket och släta ut alla veck. För er som inte vet vad SP är: Det står för Sugarpaste och är en massa som kan kavlas väldigt lätt utan att den spricker. Den blir heller inte lika kladdig som marsipan och den får dessutom en mycket finare och glattare yta om man gör allt på rätt sätt. Till skillnad mot marsipan så innehåller inte SPn någon mandel.
För den som älskar att göra tårtor så är SP drömmen att arbeta med då den ger ett oerhört fint resultat. När jag tittar runt på nätet på olika bloggar och tårtföretag så blir jag så imponerad av vad människor lyckas åstadkomma med denna massa. Det finns tårtor i alla dess färger och former, den ena mer vacker än den andra. Jag blir så inspirerad att jag skulle kunna stå och baka dygnet runt...(vilket jag å andra sidan i stort sett gör nu till min familjs stora glädje/sorg/frustration). Min man gav mig bakförbud idag då han fått nog av mjölkaoset i köket. Vet inte riktigt hur jag ska klara mig utan att få göra några söta cupcakes eller en rolig tårta. Det är bara att inse: jag har blivit en bakjunkie......
Tjing!/ Caroline
PS: Bilderna på nya tårtan kommer under dagen :)