St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

lördag 29 mars 2014

Och VINNAREN är.....


Ja kära vänner, NU äntligen har jag lyckats att utse vinnaren till den fina tävlingen som hållits här på bloggen i samarbete med Baka & Dekorera!
Sjuka barn och ett annars fullspäckat schema gjorde tyvärr att jag kom efter ganska så ordentligt i min tidsplan men NU minsann kommer någon bli en glad vinnare av ett presentkort på 300:-

Och som vanligt skulle jag vilja att ni alla vann för det är ni värda, men det kan tyvärr bara vara EN vinnare!

För att det ska bli rättvist och gå rätt till så är vinnaren dragen via Random Number Generator som slumpvis drar ett nummer.
Ni var totalt 73 stycken som tävlade efter att jag räknat bort dubbla kommentarer och en del som tryckt in sitt svar för många gånger.

Och VINNAREN ÄR.....trumvirvel.....

Nr 8 som innehas av ANCH, Angelie Wikström

Stort Grattis till dig Angelie!

Maila mig din adress till carolinedouren@hotmail.com  så kommer snart din vinst till dig!!

TACK alla ni som varit med och tävlat!!
Misströsta inte om inte just du vann, det kommer fler tävlingar inom snar framtid!


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Dulce de Leche-Cheescake med skogsbärsmousse och chokladkexbotten!


Ja kära vänner, då har jag experimenterat ihop ännu ett smarrigt recept på ljuvlig Cheesecake.
Denna gången är det Pampas Delis oerhört goda Dulce de Leche som är huvudingrediensen i denna läskande godbit!



Pampas Delis Dulce de Leche är från och med nu MIN favorit bland kolakrämer, utan tvekan! Med sin krämiga och lena konsistens förförde den mig från första smakprovet och jag kan med lätthet säga att jag från och med nu ALLTID kommer se till att ha en burk hemma! För lika god som den är att äta direkt ur burken, ja lika god är den att använda i bakverk. Och jag har redan massor av roliga projekt där denna godsak kommer figurera!

Och inte nog med att den är god; du som köper den underbara Dulce de Leche- är också via ditt köp med och stödjer Hungerprojektet! Bara det gör köpet väl värt!
Är du nyfiken på Pampas Deli? Då kan du läsa mer HÄR.

Cheesecaken du ser på bilderna här och som du så klart får receptet till, består av ovan sagda samt hallon och choklad. Jag menar, kan det någonsin gå fel med de smakerna?
Jag har pimpat den med några smaskiga chokladägg så den passar perfekt till nästa högtid som är Påsk.



Stheavenstreets Dulce de Leche-cheesecake med skogsbärsmousse 

(halverat recept, 15-18 cm form. Vill du göra större så dubblar du helt enkelt receptet rakt av!)
Botten:
150 g Bragokex, chokladöverdragna
35 g rumstempererat smör
ca 50 g mörk choklad med bitar av hallon

Fyllning:
2 gelatinblad
1 ägg 
200 g färskost
1 dl cremé fraiche
3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
ca 1,5 dl Pampas Delis Dulce de Leche
250 g hallon

Skogsbärsmousse:
ca 150 g blandade bär; hallon, blåbär, björnbär
1.5 dl grädde
2 gelatinblad
2 tsk vaniljsocker
ca 3 msk socker

Dekorering:
 4 Chokladägg (varje ägg delas i två halvor så sammanlagt ska det vara 8 halvor)
Dragerade chokladägg i olika storlekar
8 hallon

Cheesecake -Gör så här:
Mixa kexen tills dess att de är finhackade. Ha i smöret och chokladen och mixa tills det blir finmalt och liknande en smet. Kläm fast ett bakplåtspapper på en form med löstagbar kant, ca 15 cm i diameter. Tryck ut smeten i formen och jämna till ytan.

Skogsbärsmousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp bären tillsammans med vaniljsocker och socker. Ta av dem från plattan och låt dem svalna något.
Krama ur gelatinbladen och lägg dem i bärmoset. Rör runt lite så att de smälter och blandas runt.
Vispa grädden.
När bärmoset svalnat helt vänder du i det i den vispade grädden. Blanda ordentligt.
Låt stå i kylskåp i några timmar tills dess att moussen stelnat.

Fyllning: 
Lägg gelatinet i vatten i ca 5 minuter. Dela ägget i gula och vita. Blanda äggula, färskost, créme fraiche, socker och vaniljsocker samt dulce de lechen till en slät smet. 

Vispa äggvitan till ett hårt skum och rör sedan ner den i smeten. 

Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i en kastrull på låg värme. Låt gelatinet svalna lite och häll det sedan i en tunn stråle ner i ostsmeten.
Vänd försiktigt smeten några gånger tills dess att den blandats.

Lägg ett lager med skogsbärsmoussen ovanpå chokladkexbotten. Jämna till moussen.
Lägg ett lager med hallon i en cirkel längst ut mot formen. Låt nedre delen av hallonen peka utåt mot formen.
Får du hallon över så lägger du dem i mitten av formen.

Häll sedan ostblandningen i formen, över moussen och hallonen och jämna till ytan. Täck över och ställ i kylen i minst 3 timmar.

Dekorering:
Dela chokladäggen och toppa varje halva med ett hallon.
Placera ut med jämnt mellanrun på toppen av cheesecaken. 
Lägg de dragerade chokladäggen i mitten av cheesecaken.
Tada, färdigt!















Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

fredag 28 mars 2014

Steg-för-steg Mumintrollet! Och dagens tårta!




Då var det dags för ett nytt steg-för-steg! Denna gången på Mumitrollet!
Tårtan du ser på bilderna är en minitårta och räcker till ca 12-15 personer. Den är byggd i två våningar med mått 15 cm och 11 cm. Den är fylld med skogsbärsmousse och chokladmousse på ett lager med dulche de leche. Den är gjord på vaniljbottnar och spacklad med vaniljsmörkräm samt täckt med marsipan. Dekorationerna är gjorda av sugarpaste.



Det här behöver du:
-sugarpaste eller marsipan
-plastkniv
-något spetsigt
-mindre balltool
-svart livsmedelspenna eller svart sugarpaste/marsipan
-en mindre skål med rund botten

Börja med att forma en oval bit till Mumintrollets kropp.

Forma sedan en bit sugarpaste till delen som ska vara huvudet. Se till att du jämför denna delen med delen som utgör själva kroppen, så att dessa står i proportion till varandra.
 Delen till huvudet ska vara smalare upptill. Forma den som på den högra bilden. Använd tumme och pekfinger för att få böjningen på den.

Lägg delen till huvudet i skålen. Det är viktigt att den har en rundad botten så att huvudet ej mister sin form.

Rulla en mindre boll av sp. Detta ska bli till två öron.

Dela bollen i två delar.

Forma bollarna så att de blir lite spetsiga i ena änden.

Använd ett spetsigt verktyg och gör som ett litet hålrum, se bilden ovan.

Skär av öronen så att de är raka nertill.

Fäst öronen på huvudet. Detta gör du genom att pensla lite vatten på undersidan av dem och sedan försiktigt trycka dem mot figurens huvud.
Använd balltoolen och gör två fördjupningar som ögon.

Rulla två mindre bollar som ska bli ögonen. Fäst dem i ögonhålorna. Måla dit en svart prick som pupill alt tryck dit en liten bit svart sp.

Forma två ben genom att rulla ut en bit sp, dela den i två. Tryck sedan upp ena änden av varje ben, se bild ovan.

Pensla lite vatten på den delen av benet som ska sitta mot figurens kropp. Tryck försiktigt dit dem.

Rulla en bit sp. Dela den i två. Gör den liten rundare i ena änden, skär av den snett i andra änden. Se bild ovan.

Fäst armarna som på bilden ovan. Detta gör du genom att pensla lite vatten på den snedskurna änden.

Jag använder alltid en klubbpinne som jag fäster genom kroppen och som sticker upp en bit. Det gör även att huvudet är lättare att fästa mot kroppen. Låt dock delarna stelna lite innan du fäster huvudet. Annars riskerar kroppen att säcka ihop från tyngden av huvudet.

Hur figuren ser ut i helt tillstånd ser du här nedan.









Lycka till med din Mumin!



Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping