St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

tisdag 31 maj 2011

Det enkla men ack så goda i livet!

Ibland är det det enkla som gör en glad; som tex en härlig paj som sommarkänsla! Paj brukar ju dessutom de flesta uppskatta så därför fick det bli en sådan till fikat på jobbet imorgon. Idag valde jag att göra hallon och blåbärspaj med smultäcke vilket är min egen favorit. För er som känner er sugna på att göra detta härliga sommarfika så kommer receptet här:


Smulpaj
(Gillar du ett ordentligt lager med smultäcke så dubblar du detta recept!!)
2 dl vetemjöl
2-3 msk socker
75 g margarin eller smör
ca 500 g frukt eller bär
ca 1/2 dl socker
1 msk potatismjöl

Blanda samman mjölet och sockret i en skål. Arbeta in smöret med en gaffel eller med händerna tills dess att det blir en smulig massa. Skala och kärna ur frukterna. Skär dem i tunna skivor och lägg dem i en smord ugnssäker form. Eller blanda färska eller otinade djupfrysta bär med lite socker och potatismjöl.
Strö över smuldegen.
Grädda pajen mitt i ugnen i 225 grader, i ca 25 minuter.
Servera pajen ljummen med grädde, vaniljsås eller glass!!!! Yum säger jag bara :)






Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

måndag 30 maj 2011

Blingade Cakepops-klänningar!

Då har jag pimpat mina första kakor! Så roligt att testa något nytt och man kan ju göra dessa kakor på hur många sätt som helst. Bara fantasin sätter stopp! Jag prövade att sticka ut några kakor i klänningsform för jag ville se hur de blev. Och jag måste säga att det är vansinnigt kul att pynta dem. Dessvärre var jag lite lat och gjorde inte glasyren själv till att fästa pärlorna med så själva glasyrranden blev väldigt grov, men hey, det är första gången jag gör det jag är ganska nöjd ändå :). Här kommer resultatet:











Jag ska försöka lägga ut recept samt manual hur man gör de här söta små kakorna, så håll utkik! Fler bilder på andra pyntade kakor kommer under kvällen :)


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Dagens projekt; kaka på pinne- Cake Pops!

Ja då var jag igång för att testa en annan variant av Cake Pops. Denna gång är det verkligen KAKOR på pinne. Det är alltid kul att göra lite nya saker och nu testade jag ett recept jag hittade hos Gunilla Wall. Nu har jag gjort själva kakorna färdiga och under kvällen kommer jag att dekorera några av dem och kanske till och med fylla dem med något smarrigt! 

Utstuckna och klara. Nu ska bara pinnen på också.

Sådärja!!!

Redo för att åka in i ugnen.

Denna lilla klänning ska blingas och göras fin :)

Lite olika formar.

Ta en titt här på bloggen under kvällen så kommer det färdiga resultatet!!




Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

söndag 29 maj 2011

Underbar kaffeservis i romantisk stil från Gårdby Lanthandel!

Ja nu är den komplett vår lilla kaffeservis som vi blev så förälskade i! Vi tog oss en sväng till Gårdby enbart för att handla hem de tillhörande faten. Passade dock på att köpa även mjölkkannan och sockerskålen medans vi ändå var där! Idag har det annars inte blivit något bakande då vi har ägnat dagen åt att städa och sortera. Vi har en liten skrubb i lägenheten som är ca 1x1 meter. Det är verkligen helt sanslöst hur extremt mycket saker man kan lyckas prångla in där inne. Kan tillägga att vi har typ tre meter i takhöjd så vi har frenetiskt staplat allt på höjden. Men nu var det verkligen dags att ta tag i att rensa ut där då det var stor risk att bli halvt ihjälslagen vid rasrisk när man öppnade dörren! Så min käre man fick roa sig med att organisera där medans jag städade badrummet och putsade allt kakel (och ja, det behöver man verkligen göra!!!). Så man skulle kunna säga att det har ju inte direkt varit den roligaste Mors Dag-dagen men den har utan tvekan varit effektiv!!!
Anyway, bjuder på lite bilder på den oerhört söta servisen vi har inhandlat:








Visst är den fin!!

För övrigt sitter jag och väntar på min beställning jag gjorde tidigare i veckan. Jag blev dock väldigt besviken och arg efter att jag fått ett mail från företaget jag beställt från (detta först efter att jag mailat dem och frågade var min order tagit vägen). De har fortfarande inte skickat min beställning då de inte har alla varorna inne. Det är extremt irriterande när man sitter och längtar efter det man har beställt. De kunde inte ens bemöda sig att skriva ett mail om att de inte hade alla varorna inne. Fruktansvärt dåligt måste jag säga. Nu får jag troligtvis vänta i en vecka till pga deras slarv. Tur att det inte var en beställning som  jag behövde ha direkt, då hade det kunnat gå illa!!! Det här med att det ska ta 5-7 dagar att få en leverans är tydligen sk**snack vad det gäller vissa leverantörer. Det blir ännu tråkigare eftersom det var presenten jag fick av min man och han hade hoppats att den skulle vara framme till min födelsedag i fredags men se så bidde det inte. Nej, fram för företag som sköter sina leveranser!
Fy och blääääääääääääääää för att vänta!!!!




Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Slående likhet?

Upptäckte igår att jag faktiskt hade lyckats göra macarons i samma färger som de jag har på min tavla!! Lite roligt så jag passade på att ta en liten bild för att föreviga detta:



Tänk så det kan bli!!


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

lördag 28 maj 2011

Dagens fikabord!

Det bidde så klart en fika idag med, det är ju trots allt lördag! :)













Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Vackra handdukar, servetter och formar!

För en gångs skull hann jag faktiskt in till stan på en lördag så jag passade på att ta en sväng till Åhlens. Tycker att de har väldigt fint sortiment måste jag säga och de får ganska ofta in lite nytt roligt till köket. Idag blev det nya fina och somriga handdukar, servetter och bakformar. Dessutom hittade jag ett roligt tårtfat i kartong (!) som man själv kan sätta ihop och det är olika mönster på bottenplattan, vilket är roligt för då kan man ju vända den.

Fina handdukar i blommigt, prickigt och randigt!

Roligt tårtfat i kartong!

Fina formar som passar till minicupcakes. Blommiga, somriga servetter som passar till vilket fika som helst!

Söta burkar som får hänga med på sommarens picknick!

Älskar att hitta lite nya fräscha saker inför sommarens eskapader!




Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping